Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

"PČELICE" I KUĆNI LJUBIMCI

Skupina Pčelice 2012. - 2015.   |   23.10.2014.

"PČELICE" I KUĆNI LJUBIMCI

Tijekom čitanja nove priče, jedan od likova bilo je malo štene koje je djevojčica dobila na dar od svog oca za rođendan. Po završetku čitanja, djeca su imala potrebu i želju pričati o svojim ljubimcima kod kuće: većina ima psa ili mačku; saznali smo tko ima hrčka, papigu, ribice i patuljastog kunića.  Djeca su od kuće donijela brojne fotografije svojih kućnih ljubimaca i tako je rastao i nastao prelijepi pano "Ja i moj kućni ljubimac" kojeg mi, a i djeca i roditelji susjednih skupina, svakodnevno rado razgledavamo. Nove priče i odgovore na brojna dječja pitanja pronašli smo u slikovnici "Kućni ljubimci za male radoznalce". Iz te smo slikovnice dobili pregršt informacija o glavnim karakteristikama pasa, mačaka, hrčaka, papiga, o njihovoj njezi, prehrani, navikama, o držanju u kući. Obzirom da je mnoštvo pitanja ipak ostalo nerazjašnjeno, posjetili smo Veterinarsku ambulantu FELIKS  i Veterinarsku Ambulantu za kućne ljubimce, obje u Strossmayerovoj ulici u Virovitici. 

Od veterinara koji su nas vrlo lijepo primili i ugostili dobili smo jako puno novih informacija o zanimanju "veterinar", o načinu na koji liječe životinje, koje instrumente i aparate koriste tijekom pregleda, operacije i dijagnosticiranja bolesti, te što u njihovim ambulantama možemo  kupiti za njegu, prehranu, zaštitu i očuvanje zdravlja našeg ljubimca. 

I ovim putem puno hvala svim veterinarima koji su nam omogućili ovu posjetu i stjecanje novih znanja kako bi se i mi, iako još maleni, mogli brinuti o svojim prijateljima - kućnim ljubimcima.

Ukoliko nam vremenski uvjeti budu dopustili, posjetit ćemo salon za uljepšavanje i šišanje pasa "Njuškica" te još više obogatiti naše znanje. 

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545