Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Boravak na svježem zraku

Skupina Pčelice 2012. - 2015.   |   23.10.2013.

Boravak na svježem zraku

 

Svakodnevni boravak i igra na svježem zraku potrebni su i vrlo korisni za razvoj djeteta. Kroz takve se aktivnosti, u prvom redu, zadovoljavaju dječje potrebe za kretanjem i igrom. Osim toga, boraveći vani u svim vremenskim uvjetima jača i otpornost organizma.

 

Odgojiteljice „Pčelica“, zajedno s djecom, svakodnevno osmišljavaju igre i aktivnosti koje provode za vrijeme boravka na svježem zraku.

Danas su bili veoma kreativni pa su za igru koristili neoblikovani materijal: tuljke od konaca (koje su im donijeli roditelji), tvrde kartonske kolutove te loptice raznih veličina. Igrali su igre bacanja kolutova i gađanja čunjeva kroz koje se razvijaju dječja spretnost i preciznost. Djeca su uživala! Najzanimljivije im je bilo gađati čunjeve. Trudili su se pogoditi što više čunjeva, a jako ih je veselio zvonki zvuk čunja kojega su srušili.

 

Osim gađanja, igrali su i popularnu "Školicu" koju su djeca nacrtala kredama u boji. U ovoj igri djeca su se jako trudila pogoditi polje u kojem se nalazi određeni broj.

Lijepo vrijeme i lagani povjetarac iskoristili su za letove  papirnatih aviona koje su sami napravili. Avioni su  na vjetru letjeli daleko, daleko…

 

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545