Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

„Cvrčkovo“ proljetno ruho

Skupina Pčelice 2012. - 2015.   |   07.03.2014.

„Cvrčkovo“ proljetno ruho

Skupine "Pčelice" i "Golupčići" sa svojim odgojiteljicama Andreom, Žaklinom, Marijom i Blaženkom odlučili  su uljepšati dvorište vrtića

 

Odlaskom snijega vjeruju da odlazi i zima. Dosta im je sivih zimskih tonova.  Osjeća se miris proljeća u zraku, pa su poželjeli da sive tonove zamijene šarene proljetne boje.

Ideja da urede vrtićko dvorište vrtića pojavila se sasvim spontano, u nestrpljivoj čežnji za vedrinom, toplinom i veseljem nadolazećeg godišnjeg doba. Osim želje da im dvorište liči na proljeće, htjeli su  i da slučajni prolaznik već na prvi pogled shvati da je ovo kuća u kojoj žive radosna djeca.

 

Ali što? Kako? Čime?

Ugledavši malenu limenku u kutiću kuhinje u sobi „Pčelica“ rodila se ideja. Buba? Pčelica? Hajdemo probati .... Uz malo ljepljive trake u boji, slamčica, žice, plastičnih  čepova nastala je prva buba - pčelica! Nakon nje pojavili su se i cvrčak, mravi, puževi, leptiri, kornjače, bubamare ... sve izrađeno od predmeta koji obično nakon upotrebe završe u smeću.  Ali ekološki osviještena djeca i odgojiteljice znaju da se i taj otpad može reciklirati tako da se uz pomoć mašte pretvori u zanimljive bube, cvjetiće i razne druge stvari. Njima je to neoblikovani materijal kojeg istražuju, kombiniraju, od kojeg mogu svašta napraviti – pa i oplemeniti i uljepšati prostor u kojem borave.

Iznova su se pitali koju još bubu ili životinju napraviti. Ideje su se rojile jedna za drugom i na kraju se je  iskoristio se sav otpadni materijal na koji su naišli. 

Vrtićko dvorište sada izgleda potpuno drugačije, veselije, šarenije. Njihove bubice koje su smjestili po cijelom dvorište mame poglede djece  i njihovih roditelja. Djeca ih promatraju, dodiruju, traže među cvijećem svoju omiljenu bubicu ili životinjicu.

Zadovoljni su što je njihova  ideja toplo prihvaćena od strane svih -  djece i njihovih roditelja, kolegica iz vrtića, ravnateljice ...

Vjeruju da će sada i proljeće, brže i radosnije, u svom punom sjaju ući kroz velika vrata u vrtić .

 

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545