Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje

Skupina Krijesnice   |   23.10.2015.

Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje

Kruh je izvor životne i duhovne snage. Ove godine,djeca iz D.V. Cvrčak obilježili su Dane kruha kroz niz jesenskih radionica za svu djecu. Sudjelovale su predškolske skupine djece, zgrade 2. - Golupčići, Školjkice, Brzići, Ribice i Krijesnice. Svaka skupina ponudila je sadržaje prema vlastitom izboru. Djeca su imala priliku međusobno se družiti i birati aktivnosti po želji, između skupina.

Cilj radionica bio je da kroz razgovor, igru i druženje djeca shvate važnost kruha u svakodnevnom životu i vlastitim osjetilima kušaju bogatstvo jeseni. Takav izbor radionica ukazuje na važnost zdrave prehrane.
Uz prigodnu pjesmu vjerske skupine Krijesnice i kratku zahvalu svih skupina, uslijedio je blagoslov za sve prinesene darove. Gost nam je bio svećenik fra Grgur Blažević. Uz njega smo molitvom i blagoslovom zahvalili dobrom Bogu na uspjesima, radostima, plodovima i darovima jeseni. 

Nakon blagoslova, plodove smo međusobno podijelili i pojeli. Djeca su se spontano vratila u radionice prema vlastitom izboru. Ponuđeni sadržaji u radionicama bili su: pečenje kokica, zatim vaganje, tucanje i mljevenje oraha, mješenje tijesta i izrada štrudle od jabuka, "voćni štapići" i voćni sokovi te likovna radionica - "Voće u jesen". Djevojčica G. M. izjavila je na jednoj od radionica: "Ovo je danas veliko veselje, reći ću mami da to slavimo svaki dan kod naše kuće".

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545