Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Eko-eko "Pčelice"

Skupina Pčelice 2012. - 2015.   |   12.11.2013.

Eko-eko "Pčelice"

 

Poštovani roditelji i ostali čitatelji,

zadovoljstvo nam je predstaviti Eko-patrolu III zgrade, patrolu skupine „Pčelice“.

Dječji vrtić Cvrčak je Eko vrtić koji za cilj ima proširivanje ekoloških spoznaja kod djece predškolske dobi, podizanje ekološke svijesti, jačanje osjećaja odgovornosti svakog pojedinca i odlučnosti u zaštiti svoje okoline te razvijanje eko navika.

Djeca najlakše i najbolje stječu spoznaje kroz konkretne aktivnosti i načine kojima mogu doprinijeti zaštiti zdravlja i okoliša. Tako su u „Pčelicama“ oformili Eko-patrolu koju čine manji timovi djece.

Eko-patrola brine o zastupljenosti zdrave hrane u sobama (voća, koje predstavlja temelj zdrave prebrane), racionalnom korištenju električne energije,  papirnatih ubrusa nakon pranja ruku i vode, pravilnom odlaganju otpada, papira i plastike.

Za tu priliku osmislili su oznake timova (struja, zdrava hrana, papir, plastika), a svaki tim broji po nekoliko djece koja pregledavaju sobu i brinu o zaduženjima. Svaki tim posebno obilazi sobe u III zgradi vrtića, pregledava i daje svoj sud o tome ponašaju li se prijatelji na ispravan način i u skladu s Eko- pravilima našeg vrtića.

 

Pridružite im se u ostvarivanju njihovih ciljeva i promicanju održivog razvoja.

 

 

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545