Skupina Trešnjice 2013. - 2019.
Istražujemo i učimo

Djeca uče čineći, sudjelujući i istražujući. Uče kroz aktivnosti koje sami organiziraju potaknuti bogatim okružjem, raznovrsnom i zanimljivom ponudom materijala koje im je odgojitelj osigurao.

Osim bogatog materijalnog okruženja od iznimne je važnosti podrška odraslih (odgojitelj, roditelj) i ohrabrivanje djeteta u onome što čini.

Kroz različite istraživačko-spoznajne aktivnosti dijete uči, stvara i proširuje svoja znanja. U kontaktu s vršnjacima i odraslom osobom otkriva nove načine kako doći do novih podataka, komunicira, druži se, dogovara i surađuje, razmjenjuje ideje, ispituje granice, upoznaje i otkriva razne načine bilježenja svoga rada i poduzetih akcija i još puno toga važnog i korisnog.

Trešnjice uče na ovakav način. U svojoj sobi su nedavno promatrale jedan pokus koji je trajao četiri dana. Promatrali su što će se događati s jabukom uronjenom u vodu, ocat i ulje, te ostavljenom na zraku. Djeca su sama pripremila materijal za promatranje i tijekom četiri dana pratila promjene te bilježila svakodnevno što se događa. Nakon promatranja kao zabilješke ostale su fotografije, dječje izjave i crteži.

20.11.2017.