Skupina Iskrice 2013.- 2018.
“Iskrice” u vrtiću uče sve jezike ljubavi
‘‘AKO NAUČIMO DOBRO VIDJETI I RAZUMJETI MALO DIJETE, ONDA ĆEMO NAĆI PUTOVE DO NJEGOVE DUŠE”
 
Kao da je jučer bila jesen i njihov  prvi dolazak u vrtić kada ih je sigurna roditeljska ruka i ljubav dovela u čarobni, veseli svijet radosti i dječje igre.
 
Uz obilje igračaka ,  iako još tako maleni ,marljivo istražuju i spoznajom uče o svijetu oko sebe. Mi, njihove odgojiteljice,  pripremile smo im poticajno okruženje obogaćeno raznim prirodnim i neoblikovanim materijalima pružajući im tako dovoljno poticaja za istraživanje i međusobnu emocionalnu povezanost.
 
Važno je znati da vježbe senzomotorike potiču dijete na korištenje i istraživanje svih osjetila. Dijete koristeći vlastita osjetila upoznaje okolinu koja ga okružuje, stoga se prvih sedam godina djeteta naziva razdobljem senzomotoričkog razvoja.
 
U emocionalnom smislu od najranijih svojih dana djeca počinju učiti je li svijet koji ih okružuje brižno, pažljivo i zanimljivo mjesto za život. Svoje će djelovanje početi prilagođavati toj svojoj viziji svijeta.
 
”Svi jezici ljubavi koje dijete u jaslicama može razumijeti: tjelesni dodir, kvalitetno provedeno vrijeme, djela usluge i ljubavi, potvrdne riječi, darivanje.”
                                    (G. Chapman)
 
                                                                   
 
U ovo nama svima drago vrijeme Došašća, ”Iskrice” se raduju toplini i ljubavi u svojem domu, mirisu kolačića, bezbrojnim poljupcima i zagrljajima…
Blagdane dočekajte veseli i sretni. Staroj godini zahvalite za sve ono lijepo što se dogodilo, a u novu kročite puni  vjere, radosti i lijepih želja, pa će se one sigurno i ostvariti!
 
Odgojiteljice Ljiljana i Zdenka
13.12.2012.