Skupina Iskrice 2013.- 2018.
NAŠ SVIJET JE SVIJET IGRE I RADOSNOG DRUŽENJA

Početak naše nove vrtićke godine uljepšale su tri ''Iskrice''. Lijepa soba boravka, mnoštvo igračaka i novi prijatelji… Što ljepše poželjeti?!

Sunčani i topli dani pozvali su nas u naše dvorište. Kroz igru i druženje djeca uče pomagati jedni drugima (penjati se na gumu, sići s gume, a i pomaknuti gumu).

A onda su ''Iskrice'' odlučile ''otputovati'' na more, tek toliko da se prisjete ljeta. Bilo je jako veselo i zabavno skakati u more, plivati na sve moguće načine, roniti i malo pozirati na plaži.

Igre vodom, istraživanja različitih okusa vode dala su vrlo promišljene zaključke: ''Ova je voda slana kao more, a ova druga se zove NIJE SLANA (misli se na slatku vodu).'', ''Igračke se peru da im ne smrde noge.'' i slično tome.

Senzomotoričko istraživanje svjetlosnim i zvučnim efektima dovelo je djecu u stanje ''dubokog razmišljanja'': ''Što to unutra priča i svijetli?'', ''Tko hrani ribice u malom televizoru?''.

A onda u svijet pekara, slastičara i čuda od tijesta. Lijepe proizvode stavili smo na sušenje i pripremu za blagdanske ukrase.

Jesenske ''fešte'' na našoj terasi uvijek su raspjevane, zanimljive i slatke, osobito zato jer ''Iskrice'' jako vole jesti voće.

Vrijedna djeca već ujutro rado slikaju i pripremaju lišće, gljive, malu vjevericu i još puno toga za ''jesensku šumu'' u hodniku vrtića.

Čarapice skidati i oblačiti, najbolje se uči kada to djeca čine zajedno i uzajamno si pomažu, osobito našim dječacima.

Eto, dragi naši, ovo je vrijeme iza nas, a sada se radujemo i pripremamo za nadolazeće blagdane.

 

                                                                                                   Vole vas vaše ''Iskrice''

05.11.2014.