Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Istraživačke aktivnosti u jaslicama

Skupina Zvjezdice 2014. - 2019.   |   11.02.2015.

Istraživačke aktivnosti u jaslicama

U vrtiću Cvrčak „mali ljudi rade“!

Himna vrtića Cvrčak zaista opisuje svakodnevne aktivnosti ''Zvjezdica'', kojima je dolazak u vrtić - dolazak na posao. Od ranoga jutra marljivo istražuju, trude se, čude se, isprobavaju - toliko je toga što mogu otkriti i upoznati. Dan se ponekad čini prekratak za sve što bi djeca mogla istražiti. Djeca se vesele zajedničkom uspjehu, prijatelji su i pomažu jedni drugima u prevladavanju teškoća.

Vješto barataju raznim materijalima: snijegom, tekućom bojom, kamenčićima, češerima, vodenim kuglicama... Grabe ih, presipavaju, dodiruju, gnječe, ubacuju,  ostavljaju trag, gledaju, provlače… tako istražuju njihova svojstva i otkrivaju njihovu uporabu. Djeca su vrlo kreativna, u njihovim rukama obična kutija postaje prijevozno sredstvo, a kartonski tuljac glasna truba!

....

Potreba za istraživanjem svijeta oko sebe djetetu je potrebna jednako kao voda, hrana i san.

O svijetu oko sebe dijete najbolje uči ako je u izravnom doticaju s njim - djecu na zanimaju naše priče o tome ZAŠTO se nešto događa, ona žele aktivno saznati KAKO se nešto događa - žele djelovati, dodirivati, slušati, kušati, osjetiti, istražiti, vidjeti! Ne kaže se uzalud da malo dijete ''misli rukama''.

U poticajnom i sigurnom okruženju djeca razvijaju kreativnost i maštu, izražavaju emocije, surađuju, razvijaju govor.

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545