Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Izrada lutaka kod „Leptirića“ - kreativna radionica djece, roditelja i odgojitelja

Skupina Leptirići   |   10.12.2015.

Izrada lutaka kod „Leptirića“ - kreativna radionica djece, roditelja i odgojitelja

Suradnja vrtića i obitelji od velike je važnosti za dobrobit djeteta. Dijete treba vidjeti da odgojitelji i roditelji dijele zajedničko vrijeme i poštuju zajednički dogovorene odgojne strategije kako bi se ono osjećalo sigurno i prihvaćeno i u jednom i u drugom okružju. Cilj ovakvih radionica je opušteno, zajedničko druženje roditelja, djece i odgojitelja. Zajedno se izrađuju sredstva koja kasnije djeca koriste za igru i učenje u svojim odgojnim skupinama.

Lutka je svakodnevno prisutna u dječjim skupinama. Ona potiče socioemocionalni razvoj, razvoj govora, suradnju među djecom.

Ljubav prema scenskoj lutki potrebno je razvijati od najmlađih dana. Dijete mlađe predškolske dobi u igri lutkom više je usmjereno na njena fizička svojstva – opipava je, trese, prevrće, manipulira njome. Kako govorne mogućnosti nisu do kraja razvijene i misao je brža od njih, dijete se služi čitavim tijelom kako bi se izrazilo. Kod djeteta starije predškolske dobi motorička aktivnost se smanjuje te se dijete u igri lutkom sve više izražava govorom, npr. imenuje neke radnje koje lutka izvodi. 

Djeca su bila oduševljena svojim radovima, a posebno su bili ponosni i time se hvalili što su u izradi sudjelovali njihovi roditelji.

Veliko hvala svim roditeljima koji su doprinijeli i sudjelovali u radionici!

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545