Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Kreativna radionica za djecu i roditelje

Skupina Pčelice 2012. - 2015.   |   05.03.2014.

Kreativna  radionica za djecu i roditelje

Zimsko vrijeme bilo je kao stvoreno da zadovoljimo interes i želju djece da nauče nešto više o pticama zimi, te da im omogućimo da steknu određena znanja i predodžbe o njima. Djeca su se upoznala sa životom ptica, njihovim nastambama a i neprilikama u kojima se nalaze tijekom  zime. Promatrali smo ptice u našoj okolini.

Raznovrsnim materijalima poticali smo i razvijali dječju maštu i kreativnost. Pomoću likovnih  aktivnosti poticali smo razvoj fine motorike šake (crtanje, rezanje škaricama, lijepljenje, oblikovanje papirom i prirodnim materijalom), poticali razvoj taktilne percepcije (dodir, osjeti, oblici, veličine, strukture), poticali razvoj vizualne percepcije (oblici, boje, predmeti).

Stoga smo organizirali radionicu djece i roditelja s temom " Kućice za ptičice" . Na toj su radionici sudjelovali roditelji, bake i djedovi koji su sa svojom djecom izrađivali kućice, a sve u cilju poticanja djece da se brinu o pticama stanaricama u  hladnim zimskim mjesecima. Za izradu kućica korišteni su raznovrsni drveni materijali, puno mašte i spretnih ruku. Kućice smo zaštitili lak bojom za drvo i postavili uz pomoć našeg majstora Damira na drveće u dvorištu našeg vrtića.

Prošećite i potražite ih!

 

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545