Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Mjesec hrvatske knjige

Skupina Različak   |   29.11.2012.

Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige Različci su obilježili posjećujući roditelje na njihovim radnim mjestima:

Prvo nas je na svom radnom mjestu ugostila mama N.K. Na njenom radnom mjestu ima više knjiga nego smo znali izbrojati jer ona radi kao knjižničarka u Gradskoj knjižnici. Uživali smo u pričama koje nam je mama pročitala, a naučili smo puno toga i o knjižnici! Na kraju nas je oduševila još i njihova igraonica!!!

Nakon toga nam je bilo važno da saznamo od kuda dolaze te knjige, pa nas je ugostio tata I.T. na svom radnom mjestu koje je djecu oduševilo svojom raznolikošću. Tata I. nas je ugostio u tiskari (Grafiti Becker)!!! Prvo smo vidjeli kako se printaju i uvezuju knjige, ali i majice, plakati, reklamni leci, prospekti, pehari, medalje, pozivnice… I sami smo se iskušali u tom poslu jer je svako dijete sebi natiskalo nešto na olovku i radili smo blokiće sa imenom naše skupine! Bio je to vrlo zanimljiv dan za Različke!

Kada smo već saznali toliko toga o knjigama bilo je vrijeme da saznamo i gdje se one kupuju, pa nas je ugostio tata D.Ž. u knjižari. Tata D. radi u Narodnim Novinama gdje su Različci vidjeli sve što će im trebati za školu, ali i naučili smo vrlo važnu stvar: razliku između knjižnice i knjižare!!!

Zahvaljujemo roditeljima na gostoprimstvu i na svim ugodnim iznenađenjima koje su nam priredili! Zahvaljujući vama mi smo puno toga naučili i sada uživamo u našem vrtiću tiskajući slova u našoj tiskati i listajući slikovnice u našoj maloj sobnoj knjižnici!

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545