Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Mjesec oralnog zdravlja obilježen aktivnostima u Trešnjicama

Skupina Trešnjice 2013. - 2019.   |   01.10.2015.

Mjesec oralnog zdravlja obilježen aktivnostima u Trešnjicama

Većina ljudi misli da mliječni zubi nisu tako važni kao trajni zubi, međutim, od vitalnog je značaja da roditelji paze  na mliječne zube svog djeteta. Pravilna higijena usne šupljine počinje čak i prije nicanja prvih zubića.

Čim izniknu prvi zubi, mogu se četkati mekanom četkicom koja svojom veličinom i strukturom dlaka, od kojih je napravljena, mora biti prilagođena dobi djeteta.  Mala djeca bi zube trebala četkati dva puta na dan, tj. poslije doručka i večere.

Navika održavanja oralne higijene stječe se u djetinjstvu i stoga je važno da roditelji posvete dovoljno pažnje podučavanju djece mjerama oralne higijene i njihovoj motivaciji. Roditelji su najbolji uzor svojoj djeci, te je stoga bitno kakav je njihov osobni stav prema oralnoj higijeni i kakve su njihove navike.

Kombinacija pravilnog četkanja, zdrave ishrane i posjeta zubaru, pomoći će rastu zdravih i čvrstih zuba.

U „Trešnjicama“ svakodnevno se peru zubi nakon što je medicinska sestra Blaženka pokazala kako se to radi. Slikovnica o Gricu i Grecu pojasnila je kroz priču kako bakterije i karijes napadaju dječje zube. Djecu skupine Trešnjice očekuje još posjeta  doktorice dentalne medicine, majke L.Š., te posjeta ordinaciji dentalne medicine.

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545