Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Priča o Uskršnjem otoku

Skupina Tintilinići 2014. - 2016.   |   02.04.2015.

Priča o Uskršnjem otoku

Tintilinić N. je u vrtić donio globus.

Gledaju njegovi prijatelji globus i svatko izražava svoje spoznaje:

-       "To je planet, to je zemlja, okrugla je kao lopta i na njoj žive ljudi, životinje, ima šume..."

Tintilinić N. - koji je donio globus - trudi se dodatno poučiti prijatelje te pokazuje gdje je Afrika i kaže: - "U Africi je Egipat, a u Egiptu su piramide koje ću jednom istražiti."

No, pokazuje N. i Tihi ocean, a usred njega Uskršnje otoke... E sad nešto što ne možete pronaći ni u jednoj knjizi, ali tete Tintilinića uspjele su zapisati, a otkrića Tintilinića N. iz skupine dijelimo s Vama koji čitate naš članak.

 

Dake, ovako kaže N.:

-       "Ovdje je Uskršnji otok. Ako bolje pogledaš, vidiš da izgleda kao tri stisnuta zeca. Tu uglavnom žive zečevi koji donose poklone za Uskrs."

Gledaju Tintilinići, a teta upita: (uz mjerenje udaljenosti od otoka do Hrvatske) "Daleki je to put? Pogledajte samo ovaj ocean... Pa kako uspijevaju prevaliti toliki put?"

Tintilinić N. objašnjava:

-       "Postoji njihov veliki brzi brod. On plovi na super gorivo narančaste boje. To gorivo je u jednom dobro zatvorenom loncu i tad nastane iskra. E ta iskra pokrene energiju i tako  brod sa zečevima krene preko mora. Udaljava se od obale velikom brzinom!"

-"Što rade zečevi kad plovi brod?" - pita teta.

-"Uskršnji zečevi na brodu vježbaju noge za trčanje. Kada dođu na kopno, spremni su za trčanje. A brzina nam treba. Mislim.... zečevima treba brzina da donesu poklone."

 

Eto dragi čitatelji, zadovoljstvo nam je bilo slušati malenog Tintilinića koji je u nastavku dana s prijateljima gradio brod i plovio morem...

 

 

SRETAN USKRS ŽELE VAM TINTILINIĆI!

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545