Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Radoznalost

Skupina Trešnjice 2013. - 2019.   |   03.07.2015.

Radoznalost

Posebno zanimljivo i intenzivno razdoblje u djetetovu životu je nakon treće godine života, kad je ono već usvojilo govor, samostalno je u kretanju i vrlo zainteresirano za sve oko sebe. U tom periodu dijete je puno pitanja: “A zašto, a kako…?” ; želi sve saznati, istražiti, vidjeti…

Tako su se „Trešnjice“ susrele s mnoštvom pitanja i još jednim novim materijalom u svojoj sobi dnevnog boravka – „pucketajućim mjehurićima“  kako su oni nazvali foliju sa zračnim mjehurima, koju nam je donijela majka E.M. Istraživali su pritiskanjem mjehurića, hodanjem i skakanjem po njoj, protresli je, pokušali zgužvati i još uz to sve, postavljali mnoštvo pitanja.

Djetetu je važno omogućiti raznovrsna iskustva uz osobe u koje ima povjerenja i koje s njim provede vrijeme u igri koja je prirodna aktivnost djeteta. Na taj način ono stječe pozitivna iskustva, te samostalno upoznaje i istražuje svijet oko sebe, kako bi jednog dana moglo bolje razumjeti i više znati o događajima i zakonitostima svijeta, prihvaćajući život s razumijevanjem, vjerujući u svoje sposobnosti i mogućnosti, bez straha i nesigurnosti u svoje mogućnosti.

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545