Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Rasplesane „Pčelice“

Skupina Pčelice 2012. - 2015.   |   22.10.2014.

Rasplesane „Pčelice“

Neprimjetan, jedva čujan, došao nam mjesec rujan a za njim i listopad i donio obilje novosti. Preselili smo se u novu zgradu (zgradu br II). U novoj sobi i novoj zgradi dobili smo i novu prijateljicu - pčelicu G.Š. Da smo raspjevane „Pčelice“ - to svi znate, ali sada smo postali i rasplesane „Pčelice“.


Najzanimljivije je i najveselije kada vježbamo uz glazbu, i to ne bilo što, nego aerobik. Igra, glazba i pokret tri su nerazdvojna elementa vezana uz dijete. S rastom, oni se mijenjaju, ali su uvijek prisutni. Dijete kroz igru vježba a da nije nužno svjesno da tim putem povećava opseg svojih motoričkih znanja i sposobnosti. Ako te motoričke aktivnosti obogatimo glazbom, poznate aktivnosti postaju nove, zanimljivije i poticajnije.


Djeca rado slušaju glazbu bez obzira na njezin karakter. Dječija glazba je dominantna glazba koja potiče djecu na pjesmu i igru uz pjevanje. Zabavna glazba je najčešći pratilac djece u roditeljskom domu. Dance glazba odlično daje dinamiku vježbanju. Ona je puna ritma tako da i percipirajući je djeca započinju sa izvođenjem najprije sporih pa sve bržih pokreta. Odgojiteljica vodi djecu kroz spoj glazbe i pokreta s ciljem razvoja motorike, a samim tim i općeg razvoja. To je trenutak kad djecu stavljamo u situaciju da se kroz razne tjelesne aktivnosti intenzivno bave sobom, svojim tijelom, svojim osjetilima, razvijaju i pojme sposobnost, uspješnost i važnost vježbanja te u konačnici stvaraju pozitivnu sliku o sebi.

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545