Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Vrtlarstvo u CVRČKU

Skupina Trešnjice 2013. - 2019.   |   02.05.2016.

Vrtlarstvo u CVRČKU

Briga o vrtu daje djeci osjećaj odgovornosti i postignuća, te im omogućuje upoznavanje prirode u poznatom prostoru. Najvažnije je da djeca vide kako nešto raste. Osim što će osjećati ponos da nešto što su sama zasadila pokazuje prve listiće ili cvjetiće, raste i daje plod - djeca kroz igru i zabavu uče ponešto o procesima rasta.

Što „Trešnjice“ mogu naučiti kroz vrtlarstvo?

Rad u vrtu pomaže djeci da shvate osnovne životne procese i da nauče odakle dolazi njihova hrana na stol.

Vrtlarstvo pomaže djeci da budu fizički aktivna i dobrog zdravlja. Povremena pomoć oko čišćenja korova zapravo je izvrsna tjelesna aktivnost na otvorenom.

Djeca će pokazati veći interes prema jedenju voća i povrća ukoliko su ga sama uzgojila.

Tijekom vrtlarenja, razgovarajte s djecom, odgovarajte na njihova pitanja i gradite pozitivan odnos sa djecom od najranije dobi.

 

Prije sadnje sadnica salate, djecu je interesiralo kako iz sjemenke naraste presadnica. Te su tako imali priliku upoznati cijeli proces „od sjemenke do biljke“ kroz praktične aktivnosti, promatranje, uspoređivanje, pravljenje zabilješki, mjerenje, istraživanje, proučavanje, zapitkivanje. Tako je nastao interesantan plakat izložen na panou zgrade 4, koji prikazuj sve etape rada prilikom klijanja i formiranja biljaka: grašak, grah, bob, kukuruz i mahune.

 

Stručno usavršavanje odgojitelja

Dokumenti

Protokoli

Kontakt

Dječji vrtić Cvrčak
Pejačevićeva 1, Virovitica

tel: 033/801-545