Skupina Ježići 2013.- 2018.
Ježići u posjetu školskoj knjižnici

Ježići su bili vrlo uzbuđeni što će posjetiti OŠ „Vladimir Nazor“ i  njihovu školsku knjižnicu. Nisu mogli dočekati da stignemo tamo posebno zbog činjenice da ih u knjižnici čeka i jedno iznenađenje.

U knjižnici nas je mama djevojčice K. Š. dočekala odjevena kao vještica. Odmah se predstavila i objasnila da je ona dobra vještica te da je se ne trebaju bojati. Nitko od djece se nije uplašio. Nakon što smo se smjestili i kratko razgledali knjižnicu gđa. M. nam je pročitala slikovnicu pod nazivnom Oprostite jeste li vi vještica autora Emily Horna. Priča je to o mačku Herbertu koji je u potrazi za vješticom iz knjižnice.

Poslije pročitane slikovnice kratko je porazgovarala s djecom o priči i likovima iz nje, a potom je organizirala kreativnu radionicu. Na radionici su djeca od kolaž papira izrađivala mačkice.

Na kraju druženja mama nas je počastila „čarobnim napitkom“ i „čarobnom hranom“, a mi smo njoj u znak zahvalnosti što nas je ugostila poklonili svoju slikovnicu sa najdražim likovima iz priča i bajki koju su Ježići sami napravili.

Djeca su se u vrtić vratila puna dojmova. Za vrijeme poslijepodnevnog odmora čuli su se razgovori o slikovnici, a neka djeca su crtala tušem likove iz priče.

 

Što Ježići kažu - zašto je važno čitati:

             E. L. „Da naučimo likove i da se ne bojimo, da naučimo puno pjesmica.“

             M. B. „Da naučimo kad budemo išli u školu. I da se ne sramimo kad

                         idemo u goste.“

             T. V. „Da možemo učiti prirodu i matematiku.“

             N. T. „Da se naučimo pričati.“

 

Poštovani roditelji!

Najbolji dar koji možete pokloniti svojem djetetu je ljubav prema čitanju. Djeca koja čitaju postaju ljudi koji misle.

15.11.2017.