Događanja
Suradnja dviju skupina

Djeca skupina „Ivančice“ i „Tratinčice“ proširila su kroz zanimljive aktivnosti proširivali svoje spoznaje o medu, hranjivosti ove namirnice, kako nastaje. Praveći kolače s medom djeca su stjecala i radne navike, uvježbavala rad s pomagalima koja se koriste u kuhinji (ribež, nož, mlinac za mljevenje), međusobno se dogovarala i surađivala da bi došla do finalnog proizvoda.

Dio djece odlučio se kreativno i likovno izraziti (nakon promatranja sača i proučavanja slikovnog i tekstualnog materijala).

Zainteresirana djeca iz susjedne skupine „Tratinčice“ priključila su se „Ivančicama“ u njihovoj sdb i realizirane su zajedničke aktivnosti dviju skupina. Prilikom suradnje dviju ili više skupina, djeca dobivaju priliku surađivati s djecom različite dobi, razine znanja i sposobnosti. Međusobnom suradnjom se podupiru u postizanju zajedničkog cilja, razmjenjuju iskustva, bivaju si međusobni modeli i uzori (pogotovo starija djeca mlađima), pomažu si (stariji pružaju pomoć mlađima i osnažuju samopouzdanje). Suradnja djece različite dobi, razine znanja i kompetencija doprinosi svima!

11.05.2019.