Događanja
Ljetni mjeseci u vrtiću

U ljetnim mjesecima vrtić radi prema ljetnoj organizaciji rada, u dežurnim skupinama. Skupine su najčešće dobno mješovite, sastavljene od nekoliko redovnih vrtićkih skupina. U tom periodu ljetnih mjeseci vrtić organizira godišnje odmore za sve  svoje zaposlenike, te se obavljaju radovi koje nije moguće realizirati kada vrtić radi punim kapacitetom (brušenje i lakiranje parketa, bojanje zidova ili namještaja, rekonstrukcije, renoviranja, zamjena dotrajalih aparata i sl.).

Ponekad dolazi do nezadovoljstava zbog promjena odgojitelja, prostora boravka djece, izmjene djece koja borave u dežurnoj skupini i sl – ali bitno je naglasiti da je to ljetna organizacija rada i odgojno-obrazovni rad sa svim svojim specifičnostima. Ovakva organizacija rada zahtjeva prilagodbu za roditelje i djecu, no ništa manje za odgojitelje, kao i svo osoblje vrtića. No ima i svojih prednosti, jer dijete upoznaje i susreće se s različitostima: suigrači za igru; uređenje prostora; igračke; odgojni stilovi. Valja naglasiti i da je ljeto vrijeme odmora, te kako odraslima tako i djeci treba odmor i odmak od svakodnevnih obaveza i aktivnosti.

Odgojiteljice „Frendića“ i „Ribica“ omogućile su djeci svojih skupina izazove i zanimljiv boravak tijekom ljetnog perioda u vrtiću.

03.07.2020.