Skupina Mašnice
Što su „Mašnice“ radile tijekom mjeseca lipnja?

Dolaskom ljepšega i toplijega vremena „Mašnice“ su najviše vremena provodile na dvorištu Vrtića ili na terasi. Svako jutro, nakon doručka, bave se jutarnjom tjelovježbom u sobi dnevnoga boravka ili na terasi, a tijekom dana raznim tjelesnim aktivnostima u dvorani ili na dvorištu poput:

-          Hodanja i trčanja sa zadacima, oko prepreka;

-          Hodanja i puzanja po uzvišenoj i suženoj podlozi;

-          Preskakivanja prepreka;

-          Dodavanja i hvatanja lopte;

-          Šutiranja lopte nogom;

-          Provlačenja kroz tunel i sl..

Osim tjelesnih aktivnosti, djeca su veliki interese pokazala za istraživačke i konstruktivne igre u pješčaniku. Plastičnim cijevima i čvrstim kartonskim tuljcima konstruirali su razne konstrukcije, a od mokroga pijeska te pomoću modlica i kantica su izrađivali razne torte i kolače koje su ukrašavali elementima pronađenim u prirodnom  okolišu koji ih okružuje (trava, grančice…).

„Mašnice“ i dalje vrlo rado razgledavaju slikovnice i dječje časopise, te im svakodnevno čitamo priče. Pojedina djeca sama vole pričati priče drugoj djeci opisujući događaje prikazane na ilustracijama slikovnica.

Razvoj fine motorike kod djece potičemo aktivnostima: crtanje drvenim olovkama u boji i pastelama, slikanje kistom, rezanje škaricama, lijepljenjem izrezanih dijelova na papir i sl..

Kroz fotografije Vam donosimo prikaz nekih od aktivnosti kojima su se „Mašnice“ bavile tijekom protekloga mjeseca.

 

odgojiteljica Ivana U.H. i Ana V.

08.07.2020.