Izvadak iz kućnog reda za roditelje

  O vrtiću         01.01.2012.

KUĆNI RED

DJEČJEG VRTIĆA CVRČAK VIROVITICA

Izvadak za roditelje iz Kućnog reda Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica usvojenog na 129. sjednici Upravnog vijeća dana 21. 2.2012.

Roditelji i skrbnici imate pravo i obvezu da se brinete o pravilnom odgoju i obrazovanju, njezi i zaštiti svoga djeteta.

Imate pravo sudjelovati u odlučivanju o pitanjima  od važnosti za rad i funkcioniranje Vrtića. To možete činiti posredstvom svojeg predstavnika u Upravnom vijeću Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica.

 

Dolazak i boravak u vrtiću

Potrebno je da:

a)       dolazak i odlazak Vašeg djeteta bude u skladu s vremenom boravka koji ste  naveli kod upisa

b)       dijete dovodite u vrtić do 9 sati (zbog sigurnosti djece vanjska vrata se zaključavaju u vremenu od 9,00 do 14,00 sati)

c)       kasniji dolazak (nakon 9 sati) morate najaviti matičnom odgojitelju

d)       po dijete mogu doći samo one osobe koje ste naveli u izjavi o dovođenju i odvođenju prilikom upisa djeteta ili kasnijom izmjenom (navedene osobe moraju biti starije od 18 godina, ukoliko nisu potrebno je izjavu ovjeriti kod javnog bilježnika)

e)       ukoliko dolazi do promjene osoba koje su navedene u izjavi obavezno obavijestite matičnog odgojitelja.

 

Roditelji ili ovlaštene osobe za dovođenje djeteta dužni ste dozvoliti legitimiranje od strane odgojitelja ili uprave, ako oni to od Vas zatraže.

Dužni ste se obavezno javiti odgojitelju matične skupine prilikom dovođenja i odvođenja djeteta, ili dežurnom odgojitelju, ukoliko dijete boravi u dežurstvu.

 

Zdravlje djeteta

 

U vrtić dovodite zdravo dijete.  U vrtić se dijete  ne smije primiti ukoliko ima: temperaturu, proljev i povraćanje, uši i svrab, zarazne bolesti i parazite u stolici.

 

Nakon preboljene bolesti dijete se može primiti jedino uz liječničku ispričnicu.

O svakoj bolesti ili promjeni zdravstvenog stanja obavezno obavijestite matičnog odgojitelja.

Sve vrste lijekova za djecu smiju se primiti jedino kod kroničnih bolesti i uz liječničku potvrdu.

U ostalim slučajevima nije dopušteno donositi lijekove.

U slučaju promjene zdravstvenog stanja, dužni ste dovršiti terapiju, te s potvrdom nadležnog liječnika ponovno dovesti dijete u vrtić.

Kod ozljeda, naglog pobolijevanja i sl. u vrtiću se pruža prva pomoć,  Vas se odmah obavještava i ako postoji indikacija za dodatnu stručnu medicinsku pomoć, dijete se upućuje liječniku.

Obavezan je svakodnevan boravak djeteta na zraku zbog očuvanja zdravlja djece.

Novoupisana djeca po polasku u vrtić mogu se primiti jedino uz liječničku potvrdu da dijete može polaziti vrtić

 ( ne starija od mjesec dana).

Prehrana djece

 

Prehrana djece usklađuje se s važećim normativima i kontrolira od strane Zavoda za javno zdravstvo.

Torte, sladolede i kolače zabranjeno je donijeti u vrtić zbog nemogućnosti kontrole njihovog skladištenja i higijenske ispravnosti.

Rođendanske proslave djeteta u skupini dogovarajte  s matičnim odgojiteljima.

Molimo Vas za podršku u primjeni jelovnika i stvaranju zdravih prehrambenih navika.

 

Pravo i obveza informiranja

 

Imate pravo i obavezu informirati se o razvoju i ponašanju svoga djeteta, prisustvovati roditeljskim sastancima i radionicama, te redovito imati uvid u oglasne ploče za roditelje kako biste bili informirani o svemu što se odnosi na vašu obavezu suradnje.

Dužni ste obavijestiti Upravu i odgojitelje o svakoj promjeni telefonskih brojeva i adrese boravka.

Dužni  ste pravovremeno  javiti odgojitelju ili članu stručnog tima svaku promjenu u obitelji koja bitno može utjecati na dijete ili njegov boravak u vrtiću kako bi odgovarajuće djelovali, a u svrhu sigurnosti djeteta.

 

Ravnateljica Anka Tomac, dipl.  pedagog

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće