Točkice istražuju Zemlju i svemir

  Skupina Točkice         05.12.2014.
Točkice istražuju Zemlju i svemir

Potaknute dječjim pitanjem: „Teta, zašto je ujutro još mrak?“  pripremile smo eksperiment s globusom i svjetiljkom kako bi djeci bolje odgovorili na pitanje.  Nakon odgovora kako se izmjenjuju dan i noć, ali i godišnja doba pojavila su se i neka nova pitanja: „Kakva je to lopta?“,  pitao je dječak misleći pritom na globus.

 Jednog dječaka zanimalo je zašto se Zemlja okreće i što bi se dogodilo kad bi se Zemlja prestala vrtjeti, a djevojčicu čija teta živi u Londonu zanimalo je što je u Engleskoj ako je kod nas dan. Djeca su postavljala pitanja vezana i za svemir, mjesec, planete. Veliki broj odgovora na dječja pitanja pronašli smo u enciklopedijama, eksperimentom s globusom ali i promatranjem položaja Sunca tijekom dana. 

 Posjetili smo i planetarij OŠ Vladimir Nazor u Virovitici. Tamo nas je oduševila projekcija zvjezdanog neba, lutka astronauta i teleskop. Želimo se zahvaliti profesoru Zlatku Kovačeviću na vremenu koje je odvojio za našu skupinu i tako proširio spoznaje djece Točkica o svemiru. Nakon posjete pojavila su se neka nova pitanja koja jedva čekaju da“ Točkice“ i  na njih pronađu odgovor.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.
Prihvaćam sve kolačiće